Dafgårds släpper Billys KING KEBAB - framtagen av 18 000 personer i Flaries app

by Frankie The Flarienaut on April 28, 2022

 

Dafgårds har under året arbetat tätt ihop med advergamingbolaget Flarie för att hitta nya innovativa sätt att engagera och bygga relation till konsumenterna. Denna gång resulterade det i en ny funktion i Flaries app för mobilspel, där användarna fick möjlighet att utveckla en egen Billys Pan Pizza. Under fyra veckor fick deltagarna möjlighet att välja allt från pålägg och kryddning till namn och förpackning.

- Vi var intresserade av att testa ett nytt sätt för att utveckla produkter. När Flarie presenterade konceptet kändes det som en spännande idé, men också lite nervöst. Vad skulle hända om användarna röstade fram en pizza med ansjovis, krabba och bacon med currykryddning? Nu när vi har resultatet känns det dock som att de som deltog i omröstningen verkligen har kombinerat en pizza som kommer bli en hit i frysdisken.

Konceptet lyckades inte bara ge oss en spännande pizza, utan också engagera vår kärnmålgrupp och skapa ett starkare band mellan oss och konsumenten. Dessutom är en del av lanseringen av produkten redan gjord, då så många var delaktiga i framtagandet förklarar Matilda Ward, marknadschef på Dafgårds.

Projektet resulterade i nyheten KING KEBAB, en Billys Pan Pizza med kebab, pommes, jalapenos och en vitlökssås. Såväl namn som förpackning har valts av kunderna. 

image (15)

- För oss är det viktigt att hela tiden skapa underhållande funktioner, oavsett om det gäller framtagande av en ny produkt eller brandade mobilspel. Det var fantastiskt roligt att engagemanget var så stort i framtagandet av denna produkt. Billys Pan Pizza är ju dessutom en produkt som många vuxit upp med och som varit en självklarhet i många personers frysar säger Filip Tröger, medgrundare & VD på Flarie.

 

18 000 personer av Flaries 1 miljon användare var delaktiga i utvecklingen. Den nya Billys Pan Pizzan går under namnet KING KEBAB och finns redan nu i butik. 

 

Topics: Press release